20 жовтня відзначають Міжнародний день кухаря.
Міжнародна дата була заснована у 2004 році
за ініціативи Світової асоціації кулінарних спільнот.
Це не просто професія, багато хто і
цілком справедливо називають це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі без
сумнівів з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не
померли з голоду. Більш того - прийом їжі для багатьох з нас досить приємне
заняття. З’їсти що-небудь смачненьке, це те саме маленьке свято, яке кожен з
нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське
мистецтво.
Професійне свято кулінарів і кухарів
порівняно молода подія. Міжнародна день кухарів був заснований лише в 2004-му
році. Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації
кулінарних співтовариств, в яку за даними проекту DilovaMova.com, тоді входило
вже близько 8-ми мільйонів представників цієї прекрасної кухарський професії з
безлічі країн світу.
Приготування їжі це унікальний процес -
скаже будь який кухар. Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування
страви. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно
виробляти ті чи інші дії з продуктами і приправами - це ціла симфонія.
Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і
досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Не багато можуть похвалитися
цими необхідними якостями, проте багатьом з нас доводилося готувати самостійно
і бачити різницю між роботою фахівця.
Робота кухаря вимагає від людини не
тільки гарного терпіння. Крім цього необхідно гарне здоров’я, гарна освіта і
навички. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично не можливо - завжди
потрібен приклад і рада людини, яка вміє готувати. Можна сказати, що це вміння
передається з покоління в покоління. Багатовіковий, тисячолітній досвід і
практика в приготуванні їжі зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним.
Кропітка і душевна робота наших кухарів
помітна і затребувана
по всьому світу. У багатьох з нас ця
професія найчастіше асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там
зосереджено висока майстерність і вміння найкращих представників цієї професії.
Це звичайно спірне питання. І кожна точка громадського харчування в праві
претендувати на те, що саме вона є володарем роботи самого вмілого і
найталановитішого кухаря. У цьому легко переконатися, достатньо лише спробувати
пропоновану їжу і все стає зрозуміло.
У цей День ми приєднуємося до привітань
на адресу всіх кухарів і кулінарів! Бажаємо Вам успішних шедеврів і заслуженою
подяки Ваших клієнтів! Здоров’я Вам і приємного апетиту всім Вашим
шанувальникам! Зі святом кухаря Вас!
Катайтеся завжди, як сир у маслі,
Варіться у солодкому житті.
Приправою хай буде тільки щастя
І гострота приємних почуттів.
Достатку вам, добра, здоров’я, миру...
З Днем кухаря вітаю нині щиро!
Радіо Трек: НОВИНИ. Джерело: https://radiotrek.rv.ua/news/20-zhovtnya---den-kuharya-vitannya-listivki-ta-sms-foto_277821.html
Немає коментарів:
Дописати коментар